Werkgelegenheidstraject

10 Statushouders uit onze gemeente Maasgouw gaan aan de slag bij Kledingbank Limburg in Maasbracht. Zij helpen met het sorteren van de kleding die ingezameld wordt en oefenen tijdens dit werk met de Nederlandse taal. Daarnaast wordt er met deelnemers gewerkt aan werknemersvaardigheden en worden ze voorbereid op de arbeidsmarkt. Coach Anne Lewerissa van de Kledingbank begeleidt, in samenwerking met de gemeente, de statushouders met de taal en de begeleiding richting vervolg werk. Denk hierbij aan workshops over het combineren van werk en gezin of workshops over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. 

Wethouder Carla Peters: ‘dit project biedt statushouders de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Naast het opdoen van werkervaring wordt hun taalontwikkeling gestimuleerd en worden de deelnemers voorbereid op de arbeidsmarkt. Dit vergroot hun toekomstperspectief.’

Maandag 9 december was de aftrap van dit project met alle deelnemers, directeur Otto Veenendaal, manager Theo Bongers, teamleidster Truus Nicolaes en coach Anne Lewerissa van Kledingbank Limburg, wethouder Carla Peters en medewerkers van de gemeente.