Partners en samenwerkingen

Partners en samenwerkingen

Natuurlijk kan Kledingbank Limburg niet bestaan zonder partners en sponsoren. Hun materiële en financiële bijdrage zorgt ervoor dat je van Kledingbank Limburg gebruik kunt maken.

Stichting Babyspullen

Stichting Babyspullen wil dat baby’s en jonge kinderen minder last hebben van armoede. Deze stichting verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Stichting Babyspullen deelt de pakketten uit via verschillende instanties. Dit doen ze gratis aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Elk kind recht heeft recht op een goede start!

Kledingbank Limburg is inzamelpunt voor Stichting Babyspullen. Wij zijn ook uitgiftepunt voor babystartpakketten.

Voor informatie : www.stichtingbabyspullen.nl

Stichting Babyspullen Stichting Babyspullen
Geboortezorg Limburg

Geboortezorg Limburg

Geboortezorg Limburg is een zorgverlener speciaal voor zwangerschaps- en kraamzorg. Ze werken in heel Limburg. Zelf zeggen ze: “Al generaties lang helpt Geboortezorg Limburg ouders en baby’s aan een zo goed mogelijk begin van hun leven.”

Deze Limburgse organisatie wil samen met Kledingbank Limburg gezinnen in Limburg helpen met hun onbezorgde start. Als een gezin recht heeft op een Babystartpakket, nemen kraamzorgmedewerkers contact op met Kledingbank Limburg.

City Life Church Maasbracht

City Life Church Midden-Limburg is een eigentijdse kerk waar levens worden vernieuwd. Zoals ze zelf zeggen: “We houden van God, we houden van mensen en we houden van Limburg!”

Jaarlijks zamelt City Life Church verzorgingsproducten in voor cliënten van Kledingbank Limburg. Voor evenementen voor onze vrijwilligers gebruikten we al vaker hun gebouw.

ORGB

ORGB

ORGB biedt opleidingen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De opleiding helpt de deelnemers die een transitietraject willen. ORGB leidt veel volwassenen op die werk of nieuwe kansen op de arbeidsmarkt zoeken. Veel van deze mensen worden niet alleen opgeleid, maar ook op andere gebieden klaargestoomd voor het nieuwe beroep. Zo moeten mensen die langdurig werkloos zijn weer wennen aan een arbeidsritme, een werkomgeving en collega’s. Maar ook mensen die in hun eigen beroep promotie willen maken, zullen vaak ander gedrag moeten laten zien in hun nieuwe beroep. Intensieve begeleiding of jobcoaching naast de opleiding is voor ORGB dan ook onlosmakelijk verbonden aan een traject dat ORGB verzorgt.

Kledingbank Limburg werkt samen met ORGB aan participatie van moeilijk plaatsbare personen. Deelnemers aan deze projecten doen werkervaring op, met intensieve begeleiding binnen de beschermde werkomgeving van Kledingbank Limburg.

Samenwerking Kledingbank Limburg en Voedselbank Limburg-Zuid, tevens Regionaal distributiecentrum Limburg

In 2016 zijn Kledingbank Limburg en Voedselbank Limburg-Zuid samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Beide organisaties zijn een door de provincie erkende maatschappelijke organisatie en beide organisaties richten zich in hun corebusiness op het voorzien van kleding en-of voedsel aan de erkende doelgroep.

De samenwerking is zo praktisch mogelijk met elkaar uitgewerkt en bestaat momenteel uit de volgende items:

  • Het delen en bespreken van relevante informatie van andere samenwerkingspartners of vanuit gemeenten en provincie.
  • Inzet van gedeelde logistiek bij gezamenlijke activiteiten zoals bijvoorbeeld het vervoeren van kleding, voedsel of personen.
  • Vrijwilligers met elkaar uit te wisselen op het gebied van logistieke taken.
  • Het uitwisselen van stagiaires die door gekwalificeerde vrijwilligers worden begeleid.

Beide organisaties willen de samenwerking verder vorm gaan geven met behoud van eigen identiteit.

Voedselbanken.nl Limburg-Zuid

Partner worden

Kunnen jouw organisatie en Kledingbank Limburg elkaar versterken in ons gezamenlijke doel om mensen in armoede te steunen?
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.