Jongen Bouwgroep steunt Kledingbank Limburg

Onlangs verraste Jongen Bouwpartners onze Kledingbank met een donatie van 2500,-. Met deze donatie kunnen we natuurlijk weer veel mooie dingen doen voor onze bezoekers, die onze steun zo hard nodig hebben. Wij zijn daarom enorm blij met deze steun en waardering!

Jongen bouwpartners zei hier zelf het volgende over:

“Duurzaamheid is een van de kernwaarden waar Jongen Bouwpartners vol op inzet bij de ontwikkeling, voorbereiding en realisatie van haar projecten. Of het nu gaat om bijvoorbeeld een compleet nieuw te bouwen woonwijk met geïntegreerde voorzieningen of om de verduurzaming van bestaande gebouwen. Als regionaal bouwbedrijf kun je door het maken van de juiste en verantwoorde keuzes een verschil maken voor de toekomst van ons leefgebied en daarmee voor volgende generaties.
Die verantwoording nemen wij met én voor elkaar. Dit heeft alles te maken met onze maatschappelijke betrokkenheid. Ook deze kernwaarde zit verweven in ons beleid en ons bedrijf. Wij tonen die betrokkenheid door het jaarlijks steunen van diverse maatschappelijke initiatieven in onze regio. Dat doen wij vaak onzichtbaar, maar soms ook zichtbaar, zoals bijvoorbeeld bij de jaarlijkse donatie in de decembermaand aan een regionaal goed doel.

Dit jaar is de keuze gevallen op de Stichting Kledingbank Limburg. De stichting zamelt gedragen kleding in en verstrekt deze aan mensen die het financieel moeilijk hebben. Dat maakt het mogelijk dat zij toch met zelfvertrouwen aan de maatschappij blijven deelnemen. Een mooi initiatief waarbij directe hulpverlening samengaat met maatschappelijke participatie én duurzaamheid.

????????????? ?????????????
Met veel plezier overhandigden commercieel manager Roger Smeets en directeur Jack Corten vandaag aan directeur Marleen van Rijnsbergen van Kledingbank Limburg een cheque van
€ 2.500.

?? ????????? ??????????? ???????
In Nederland leven bijna één miljoen inwoners onder de armoedegrens en deze groep groeit nog steeds. Geld om kleding te kopen is er vaak niet. Het gaat hierbij om mensen die bijvoorbeeld hun baan zijn kwijtgeraakt, problematische schulden hebben of er plotseling alleen voor staan. Ook al is de financiële situatie waar ze in beland zijn vaak niet hun eigen schuld, leven in armoede kan zorgen voor minder zelfvertrouwen waardoor je je buiten de groep geplaatst voelt en daardoor ook nog eens in een sociaal isolement terecht kunt komen. Dat is echter niet nodig. Zij kunnen een beroep doen op de Kledingbank Limburg, die hen door het verstrekken van kleding ook een stukje eigenwaarde teruggeeft.

Stichting Kledingbank Limburg steunt op ca. 100 vrijwilligers en doet in totaal ca. 9000 kledinguitgiften per jaar. Daarnaast zijn er bij de stichting werkplekken voor dagbesteding en leer-werk trajecten.”