Beschermde werkomgeving

Aan het werk bij Kledingbank Limburg

Kledingbank Limburg helpt mensen in armoede niet alleen met uitgiften van kleding. We zorgen ook voor Limburgers in een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en in de samenleving. Aan deze groep bieden we een beschermde werkomgeving in onze hoofdvestiging in Maasbracht.

Door te werken bij Kledingbank Limburg kunnen Limburgers in een kwetsbare positie weer wennen aan een gestructureerde arbeidsomgeving. Wij helpen hen om weer met vertrouwen naar een baan te zoeken. Elke deelnemer krijgt begeleiding van een praktijkopleider. Kledingbank Limburg kan mensen deze werkplekken aanbieden omdat we een Erkend Leerbedrijf zijn voor logistiek en administratie.

Medewerkers
vrijwilligers

Daarnaast biedt Kledingbank Limburg in samenwerking met een erkend opleidingsinstituut, ORGB  uit Linne, mogelijkheden om op MBO 1 of MBO 2-niveau opgeleid te worden tot logistiek medewerker. Een opleiding tot vorkheftruckchauffeur behoort ook tot de mogelijkheden. De combinatie van opleiding en werkervaring komt goed van pas als je gaat solliciteren.

Kledingbank Limburg heeft ook op vier ochtenden per week activiteiten voor de bewoners van PSW en St Anna.

Het doel is om deze deelnemers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking aangepast werk te laten doen bij Kledingbank Limburg.