PERSBERICHT        

NIEUWE DIRECTEUR VOOR  KLEDINGBANK LIMBURG

Per 1 april 2021 wordt Marleen van Rijnsbergen de nieuwe directeur van Stichting Kledingbank Limburg.

Marleen van Rijnsbergen (46) is geen onbekende van Kledingbank Limburg.
Als voormalig Gedeputeerde van de provincie Limburg onderhield zij jarenlang een goede relatie met deze maatschappelijke organisatie.

Van Rijnsbergen: “Na jarenlang actief te zijn geweest binnen de Limburgse politiek, wilde ik graag weer een maatschappelijke carrière oppakken. Kledingbank Limburg biedt mij de plek en de mogelijkheid om deze ambitie waar te maken en mij in te kunnen zetten voor mensen die dit zo keihard nodig hebben.”

Zij volgt Otto Veenendaal op die per 1 april 2021 afscheid neemt van Stichting Kledingbank Limburg, waar hij sinds 2015 als directeur werkzaam was.

Onder zijn leiding is Kledingbank Limburg uitgegroeid tot een efficiënte organisatie met oog voor haar belangrijke maatschappelijke taak.

Hij is hierbij gesteund door zijn collega’s en meer dan 100 vrijwilligers. Ondanks deze moeilijke corona tijd is het de Kledingbank Limburg gelukt haar dienstverlening voort te zetten. Gemeenten, de provincie Limburg en bedrijven hebben hieraan in positieve zin bijgedragen.

Het uitgiftecentrum te Maasbracht is erkend als essentiële ”winkel” waardoor Kledingbank Limburg in staat was mensen te blijven voorzien van gepaste kleding.

Het bestuur, medewerkers en vrijwilligers zullen medio april op gepaste wijze afscheid nemen van Otto Veenendaal.